OM YANKEE CANDLE

Doft är mycket mer än ett ord

Det är grundstenen i allt vi gör. Hängivenhet för kvalitet är en central del av vårt arv och rykte och det är en nyckelorsak till att våra kunder och återförsäljare förlitar sig på och värderar Yankee Candles® varumärke.

Yankee Candle® är nyskapande och kreativitet! Men framförallt passion…

Yankee Candle idag

Yankee Candle® är marknadens ledande varumärke och representerar kvalitet och stil. Passionen för vårt varumärke har skapat en lojal kundkrets i hela Europa och gör Yankee Candle® till ett framgångsrikt, växande och högt uppskattat företag.

Sedan 1969 har Yankee Candle® marknadsfört sina produkter som ”affordable luxury” – något alla kan ha råd med. Yankee Candle ® lanserar varje kvartal nya dofter och produkter för hemmet.

Yankee Candle® har idag över 500 egna butiker och ett nätverk med 19 100 återförsäljare i USA och ytterligare återförsäljare internationellt.

Yankee Candle® har sitt huvudkontor och FlagshipStore i South Deerfield, Massachusetts, USA, med över 2 miljoner besökare varje år. Europakontoret finns i Bristol, Storbritannien.

TL Månsson´s AB är distributör för Yankee Candle ® i Sverige, Norge och Finland och distribuerar till återförsäljare/butiker runt om i dessa länder.

Kort historik

”Det hela började med en present till min mamma…”

Julen 1969. Sextonårige Mike Kittredge var för pank för att köpa en present till sin mamma och köpte istället lite kritor för att göra ett ljus till henne. En granne såg det och övertalade Mike att sälja ljuset till henne. Med pengarna han fick köpte han mer vaxkritor, tillräckligt för att göra ett ljus till sin mamma och ett att sälja. Så börjar historien om Yankee Candle™.

5 skäl att Yankee Candle™ är bäst

Mer än 40 års erfarenhet Erfarna ljustillverkare har gjort Yankee Candle® sedan 1969 och är experter på ljustillverkning.

Kvalitet – tillverkad i USA Varenda Yankee Candle® ljus är gjort med stolthet i USA. Du kan räkna med konsekvent amerikatillverkad kvalitet varje gång du köper Yankee Candle®.

Känd för sina dofter Yankee Candle® Company skapade den första ljusindustrin av bästa sort, med doftoljor som är exklusivt framtagna efter stränga och noggranna specifikationer.

De finaste ingredienserna För att det ska bli världens bästa doftljus behövs; förstklassikt glas, 100% bomullsveke, högsta kvaliteten av högraffinerade paraffinvaxer, och den högsta möjliga procenten doftolja – och vi nöjer oss inte med något annat!

Yankee Candle har även utvecklat en förstklassig blandning av soja och paraffin, s.k. smooth blend.

Det bästa utbudet. Ingen annanstans kan du hitta så många verklighetstrogna dofter och iögonfallande färger och produkter att välja mellan. Vi har något för alla!